Compartir

Andorra fa un pas més cap a la igualtat de gènere i ho fa amb la creació del premi anual 'Olympe de Gouges '. Així ho ha fet saber el titular de la cartera d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, durant la conferència 'Promoció de la igualtat de gènere a l'àmbit laboral', d'aquest dimecres a la tarda al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Un guardó que té un caràcter de reconeixement públic que premiarà a aquelles empreses que tinguin en compte "la perspectiva de gènere", segons ha destacat Espot.

El ministre ha anunciat que la primera edició d'esdeveniment veurà la llum el pròxim 8 de març amb l'entrega de la gratificació, que segons ha comentat Espot, "els criteris seran relativament oberts, però del que es tracta és que les empreses garanteixin la igualtat entre homes i dones en l'àmbit laboral". Malgrat això, el titular tampoc ha detallat quins seran els criteris a seguir o els requisits per a les empreses, ja que s'anunciaran més endavant. Tot i això, Espot ha recalcat que aquesta acció respon a tota una sèrie de mesures dutes a terme, per part del Ministeri per fer efectiva la igualtat d'oportunitats entre gèneres.

La dramaturga francesa del segle XVIII, Maria Gouze, que s'amagava sota el pseudònim 'Olympe de Gouges', per desenvolupar la seva obra ha estat l'activista triada per donar nom al guardó. L'extensió dels drets aconseguits durant la Revolució Francesa a les dones va ser el principal focus de lluita de l'activista, malgrat que en el seu moment no va aconseguir-ho.

La conferència a càrrec de la cap d'Àrea de Polítiques d'Igualtat en funcions, Mireia Porras, i l'assessora del Departament d'Ocupació i Treball, Eulàlia Sánchez, ha tractat sobre la situació actual de les dones en l'àmbit laboral. Les dificultats basades en el sexisme, el masclisme o els patrons establerts de la societat són només alguns dels trets que s'han posat en relleu durant la conferència, ja que segons Porras "per arribar a una igualtat real i efectiva el primer que cal són accions preventives i educació", per tal d'erradicar gran part dels problemes comentats anteriorment.

Per la seva banda, Sánchez ha posat en relleu diverses mesures per aplicar a les empreses, per tal d'afavorir la igualtat a les empreses.