jueves, 1 octubre 2020 16:08

Divuit padrins d'Escaldes gaudiran dels horts socials aquesta temporada

El Comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat aquest dimarts a la tarda el sorteig dels horts socials del Sucarana que estan disponibles per aquesta temporada i 18 padrins en podran gaudir. L'acte ha comptat amb la presència de la consellera de Gent Gran i Infància, Sandra Tomàs. Aquesta és la quinzena temporada que es porta a terme el projecte Horts i Gent Gran impulsat per la Fundació Julià Reig i que compta amb la col·laboració del Comú d'Escaldes-Engordany i Casa Sucarana, que cedeix la parcel·la de més de 500 metres quadrats. 

El projecte dels horts socials va néixer a iniciativa de la Fundació Julià Reig l'any 2001 i té com a objectiu impulsar un servei innovador per millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys a partir d'una activitat realitzada en un entorn natural. La primera parròquia que va acollir aquest projecte va ser Sant Julià de Lòria, i posteriorment, al 2003, Escaldes-Engordany es va adherir a la iniciativa. A l'inici del projecte, Escaldes-Engordany comptava amb 12 parcel·les, xifra que va augmentar durant la temporada 2006 amb 13 parcel·les.

Davant la bona acollida que va rebre la iniciativa, el 2007 ja es disposava de 15 horts i el 2009 es va arribar a les 19 parcel·les, una de les quals es destina cada any a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'hospital de Nostra Senyora de Meritxell. 

El proper 31 de març es procedirà a l'acte de lliurament de les claus dels horts a la llar de jubilats del Prat Gran i l'1 d'abril es donarà per iniciada la temporada. Enguany la llar de jubilats ha rebut 20 sol·licituds i s'han lliurat 18 parcel·les.