Compartir

Segons informa Andorra difusió i reprodueix la web de Càritas Sant Julià de Lòria, des del 2015 aquesta entitat va plantejar una idea que finalment ha cristal·litzat amb el títol “Aula audiovisual”. A través del cinema, els presos, amb l'ajuda d'un grup de voluntaris, debaten sobre els temes que s'han vist a la pel·lícula.

Un cop al mes el centre penitenciari de la Comella acull projeccions de cinema. Es divideixen en tres sessions: per a preventius, condemnats i per dones.

La idea la va plantejar fa un any i mig un dels voluntaris de Càritas i va ser ben acollida per la direcció d´institucions penitenciàries.

La selecció de pel·lícules es fa curosament i bàsicament es tracta de films d´entreteniment amb un missatge positiu: “La vida és bella” o “Benvinguts al sud” són dos dels títols projectats. També es té en compte les propostes dels presos. Però la part que millor acollida té entre els interns és el debat posterior que es planteja al voltant de la projecció.

Debats amb opinions, comentaris i anècdotes a través dels quals els impulsors ajuden a crear un clima que per uns moments alleugereixi la situació de les persones que per motius diversos estan privades de llibertat.

En total són 14 els voluntaris de Càritas que atenen aquesta iniciativa. Prèviament han hagut de fer una formació bàsica, a càrrec d´agents penitenciaris. Cap d´ells coneix les causes per les quals els interns compleixen condemna, una condició indispensable per participar en aquest projecte, que vist els resultats positius, té garantida la continuïtat.