Quantcast

El curs del Cos de Voluntaris per la Natura esdevé un projecte de país

Representants del Govern i del Comú de la Massana han presentat de manera conjunta el curs del Cos de Voluntaris per la Natura (CVN), una iniciativa que fa cinc anys va engegar el Comú per motivar o per facilitar una sortida laboral a joves que sense l'hàbit d'estudiar, i que en aquesta cinquena edició compta amb la participació de diversos ministeris, per passar de ser un projecte local a un projecte de país. “S'ha fet un pas important i s'ha guanyat qualitat, perquè va començar com una prova pilot a La Massana i cada vegada s'ha anat fent més gran fins a integrar el Govern”, ha valorat el cònsol major de la Massana, David Baró.

“És important que els joves estiguin formats, perquè a alguns no els agrada estudiar però els pot agradar la natura, i també vivim d'això a Andorra, i al final cadascú ha de fer allò que li agradi”, ha explicat Baró sobre les múltiples sortides que ofereix el curs. La col·laboració amb els ministeris d'Educació i de Medi Ambient obre als alumnes les portes del centre de Formació d'Aixovall, en el marc del Pla Focus 16-20, per a la formació i ocupació de joves d'aquesta franja d'edat. Baró ha fet una crida perquè els interessats s'apuntin al curs, “que està obert a incorporacions”.

“Estic molt content perquè diferents institucions tenim un mateix diagnòstic: un col·lectiu de joves que hem d'ajudar i dotar d'eines per poder integrar-se al món professional, i així col·laborem per fer-ho possible”, ha valorat Jover, per afegir que “al Govern i, en aquest cas, al Comú de la Massana pensem que les barreres administratives mai han de ser un límit per donar un pitjor servei al ciutadà”.

El projecte iniciat pel Comú de la Massana ha tingut continuïtat, després que el 2012 s'afegís el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i que un any després ho fes el Cos de Banders. “Ha passat de ser un projecte local a ser un projecte de país”, ha conclòs Baró.

El curs, que començarà amb una dotzena d'alumnes, té una part teòrica, que dura cinc setmanes i que es divideix en la formació del Pla Focus i el curs especialitzat del Cos de Voluntaris. I dues parts pràctiques, una de set setmanes en una empresa del país i una altra de nou setmanes per desenvolupar tasques “sobre el terreny”. Segons dades del Comú, en el moment de fer el seguiment dels alumnes que havien cursat el curs, durant l'any següent, el 74% treballa, el 10% estudiava i 16% restant feia “recerca activa” de feina.

Comentarios de Facebook