Compartir

El Comú d'Andorra la Vella començarà dilluns vinent una campanya de sensibilització sobre les zones d'aparcament de càrrega i descàrrega. Li han posat d'eslògan 'Aparquem bé, tots hi guanyem', i s'adrecen sobretot a transportistes, comercials i treballadors que abusen d'aquestes places. El conseller de Serveis Públics i Circulació del Comú d'Andorra la Vella, Miquel Canturri, ha posat com a exemples “un lampista que va a fer una reparació a un pis” o un “comercial que va a fer una comanda a un bar”. “Volem que la zona es faci servir bé”, ha plantejat, pensant en els treballadors que han de portar “paquets i càrregues a locals comercials, botigues, bars i restaurants”.

Un cotxe mal aparcat en zona càrrega i descàrrega acaba sent un “peix que es mossega cua, dificulta el trànsit i és quan comencem a tenir problemes de circulació”, ha lamentat Canturri.

Anant a la campanya, una trentena d'agents de circulació posaran un avís amb l'eslògan als parabrises dels vehicles que estiguin mal estacionats a les zones de càrrega i descàrrega. Aquesta “sensibilització” inicial durarà tres mesos, ha informat el conseller, i a partir de llavors “començarem a sancionar i a emportar-nos cotxes amb la grua”. Les multes van dels 30 euros en endavant.