Compartir

Esmeralda Reviriego és una professora del Institut Les Verdillas de Torrejón d'Ardoz (Madrid) que va llançar un experiment per demostrar als seus alumnes l'impacte que tenen les xarxes socials , segons ha informat 'Heraldo de Aragón' .

Esmeralda va ser la encarregada de començar a difondre el dibuix en el qual apareix un ninot amb una gorra i una bossa d'esport al costat del següent missatge: " ajudeu-me a recórrer el món. Sóc Nico " .

Amb aquest simple missatge el dibuix s'ha fet viral . Segons publica 'Verne', tot va començar el 28 de febrer i en menys d'un dia la imatge ja es trobava en nombrosos grups de Whatsapp de tot Espanya.

La professora dóna classe a nens de tercer de l'ESO. " La idea sorgeix en l'assignatura de Geografia i Història perquè estem donant el sector terciari , en concret el tema sobre mitjans de comunicació, l'ús d'Internet, la difusió d'imatges …" , ha explicat Esmeralda al diari '20 Minuts '. Els seus propis alumnes van ser els que van ajudar a difondre el dibuix a través d'Instagram, Twitter, Facebook i Whatsapp .

"No ens esperàvem per a res tot això, pensava que anava a tenir repercussió a nivell local , aquí a Torrejón de Ardoz, però no a tot Espanya" , ha explicat a l'anterior mitjà citat. La Policia i la Guàrdia Civil han compartit el dibuix en les seves xarxes socials, fins i tot la policia colombiana ha respost a l'espanyola informant-los que el dibuix també ha creuat l'oceà .

Amb això la professora pretenia conscienciar els seus alumnes sobre la repercussió que tenen les xarxes socials i la importància de tenir un control sobre el que es publica en elles, és a dir, el ús responsable de les xarxes .