Quantcast

Andorra la Vella celebra el Robatori de les Olles

A mitjan segle XX, el jovent del poble aprofitava el darrer dia de Carnaval per acomiadar els dies de disbauxa i entrar a les cases a robar el menjar que estaven fent les padrines, i ho feien de manera ordenada, tots agafats de les mans i vestits de consellers generals. Amb l'objectiu de recuperar les tradicions, l'Esbart Dansaire d'Andorra la Vella va emprendre la iniciativa fa quatre anys de tornar a organitzar el Robatori de les Olles, que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda.

Tot i que minuts abans de començar la festa la pluja ha fet acte de presència, finalment s'ha pogut celebrar amb normalitat, i al voltant de 25 membres del grup han començat des de la plaça Guillemó a entrar a alguns establiments col·laboradors del Centre Històric per demanar alguna cosa per menjar. Com a novetat aquest any, s'han incorporat els balls populars a les places perquè la ciutadania es pogués unir a la festa.

La codirectora de l'Esbart Dansaire, Maria Àngels Velando, ha explicat que es tracta de compartir una tarda diferent per donar la benvinguda a la Quaresma, tot i que ha lamentat que aquest any els nens tenen escola i no hi podia participar tanta gent.

Comentarios de Facebook