Compartir

L'informe que conté el balanç de detencions policials durant aquesta darrera setmana revela poques intervencions i requeriments dels agents de l'ordre, durant les festes de Carnaval celebrades a les diferents parròquies del país: dues baralles de parelles i dos positius per alcoholèmia després d'haver comès infraccions en la conducció. De l'informe destaca la detenció d'un home que accedia al Principat en possessió de 95,3 grams de haixix.

El 23 de febrer, a les 9.20 hores a la frontera hispano-andorrana del riu Runer, un home no resident de 37 anys que accedia al Principat com ocupant d'un turisme va ser detingut per un delicte contra la salut pública, per estar en possessió 95,3 grams d'haixix, “presumiblement per a la seva venda al país”. L'informe policial explica que “arran d'un control rutinari se li troba inicialment una petita quantitat (3,6 grams), posteriorment s'efectua una recerca més acurada amb l'ajut d'un gos ensinistrat en la detecció d'estupefaents, i aquest marca de forma molt insistent el cos de l'interessat”. Finalment, “es troba la resta de l'estupefaent (91,7 grams) que aquest havia ingerit, en forma de 8 embolcalls allargats i que aquest ha expulsat de forma natural del seu cos a l'Hospital N.S. Meritxell”.

El 24 de febrer, un jove resident de 19 anys és detingut com a presumpte autor d'un delicte de furt amb força en grau de temptativa. El jove, explica l'informe, “hauria trencat un vidre de la porta d'un local de restauració i s'hauria introduït a l'interior”. “La patrulla interventora quan arriba al lloc i gràcies a la col·laboració ciutadana, controla a l'interessat en un camp a proximitat dels fets amagat sota uns matolls”, continua l'informe, que conclou que el jove no arriba a sostreure cap objecte però sí que causa danys quantificats en 1.030 euros, segons la denúncia.

Una de les detencions per suposats maltractaments en l'àmbit domèstic és al Pas de la Casa, el 23 de febrer, després del requeriment de la patrulla policial en un domicili particular per una “agressió mútua” d'una parella de residents de 29 i 36 anys. L'altra detenció és el 26 de febrer a Encamp, per una suposada agressió mútua al mig del carrer entre un home i una dona no residents de 35 i 33 anys.

L'informe conclou amb una altra detenció, el 26 de febrer, d'una dona no resident de 32 anys com a presumpta autora dels delictes contra la llibertat i contra la seguretat col·lectiva. “Es requereix els nostres serveis ja que la interessada, que està sota els efectes de l'alcohol, es troba molt agressiva a l'exterior d'un bar, i amenaça els clients que hi ha en el seu interior esgrimint un ganivet, tanmateix causa danys en un vidre de la porta d'accés a l'establiment”, diu l'informe.