Compartir

El ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, acompanyat de l'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez, s'ha reunit aquest dijous a la seu del Ministeri d'Afers Exteriors i de Desenvolupament Internacional a Quai d'Orsay amb el secretari d'Estat d'Afers Europeus francès, Harlem Désir, amb el qual ha tractat temes d'àmbit bilateral, com ara el compromís de millorar els accessos entre els dos territoris en el marc del projecte global de millora de la RN20. Saboya i Désir han pogut comentar el contingut de les reunions que han mantingut els dos Governs durant les darreres setmanes.

El ministre d'Afers Exteriors, ha donat a conèixer al secretari d'Estat l'evolució i situació del procés d'acostament entre Andorra i la UE, el curs de les negociacions i l'agenda prevista per als pròxims mesos. Saboya ha reiterat al mandatari francès el compromís d'Andorra de presentar una proposta centrada en la lliure circulació de mercaderies referent al capítol 24 així com una anàlisi de l'evolució dels capítols de l'1 al 23 dels productes agrícoles del sistema harmonitzat.

Posteriorment, el ministre Saboya i l'ambaixadora Rodríguez, s'han trobat a la seu del Ministeri de Finances amb Christian Eckert, secretari d'Estat encarregat del Pressupost i dels Comptes públics. Durant la reunió, Saboya ha exposat els avenços d'Andorra en matèria de transparència fiscal i el treball que s'està duent a terme pel que fa a la construcció d'una xarxa de convenis per evitar la doble imposició que va començar amb el CDI signat amb la República francesa. Saboya i Eckert també han parlat del punt de l'estat de les negociacions per un acord d'associació amb la UE, especialment del treball que s'està realitzant en la negociació sectorial.