Compartir

'Chanel i els seus amics' es la mostra que acollirà el Centre d'Art d'Escaldes Engordany (CAEE) a partir del 3 de març i que es podrà veure fins al 27 de maig. El principal objectiu d'aquesta exposició és que el públic pugui impregnar-se de l'esperit de Coco Chanel, ja que no només podrà veure fotografies personals seves, sinó que a més es trobarà envoltat de les obres dels artistes amb els que la gran dissenyadora va compartir passions i gustos al París del segle passat. 

Chanel va saber beure de les fonts artístiques que l'envoltaven i va relacionar-se intensament amb els més destacats artistes i intel·lectuals del seu temps. Per exemple, va establir una amistat fructífera i durable amb José María Sert i la seva esposa Misia, Pablo Picasso, Jean Cocteau, Apel·les Fenosa, Òscar Dominguez, Salvador Dalí o Alberto Giacometti.

Sens dubte, aquesta exposició representa una ocasió única que ens apropa a una faceta menys coneguda de Coco Chanel, mecenes, sinó també musa i, el que és més important encara, personatge clau per canviar el formalment establert fins aleshores, transcendint les fronteres de la moda. L'exposició inclou un seguit de peces cedides pel Museu del Perfum d'Andorra per mostrar la creativitat de Coco Chanel en la perfumeria i la cosmètica.  

2.732 persones han visitat l'exposició 'Dues viles i un territori'
L'exposició 'Chanel i els seus amics' arriba després de la mostra de fotografies 'Dues viles i un territori' que s'ha pogut veure al CAEE des del 17 de novembre fins al passat 18 de febrer. 'Dues viles i un territori', integrada per 90 imatges des de principis del segle XX fins als anys 70 d'Escaldes i Engordany, ha rebut 2.732 visitants, la majoria dels quals eren ciutadans i ciutadanes de la parròquia i de la tercera edat atrets per la curiositat i que han valorat positivament la iniciativa comunal de recuperar el patrimoni fotogràfic i recordar la història de la parròquia i del país. Fins i tot, molts dels visitants s'han interessat per adquirir les fotografies exposades, també han agradat molt les postals que s'han fet amb motiu de l'exposició i que es donaven gratuïtament als visitants, així com les reproduccions de gran format de Josep Alsina instal·lades a l'exterior.