viernes, 18 septiembre 2020 19:20

Els Bombers podran compensar els festius treballats amb una retribució econòmica

El Govern ha aprovat aquest dimecres una modificació del Reglament regulador de les funcions, l'estructura i l'organització del Cos de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments (CPEIS) amb la voluntat de fer dos canvis que afecten la compensació dels dies festius treballats i la remuneració dels efectius que manipulen explosius per al desencadenant d'allaus.

D'aquesta manera, els membres del cos podran, a partir d'ara, compensar els festius que treballin amb dies de festa i, també, econòmicament, tal com passa també al Cos Penitenciari i a la Policia. Tal com ha detallat el ministre Portaveu, Jordi Cinca, aquesta retribució es farà sobre la base del preu de l'hora ordinària. Aquesta mesura es prendrà en cas de tots els festius que treballin aquests efectius amb l'excepció de Cap d'Any, Nadal, Meritxell i la Constitució, que tenen caràcter especial. 
  
D'altra banda, el Consell de Ministres també ha pres la decisió de fer una modificació en la retribució dels efectius que manipulen explosius per al desencadenament d'allaus. En aquest cas, tal com ha comentat Cinca, darrerament s'ha vist minvada molt la seva feina atès que el cable aeri de transport d'explosius, denominat Catex, situat a la carretera general 2, a la sortida de Soldeu, ha deixat de funcionar aquesta temporada d'hivern. Per aquest motiu, pasaran de cobrar 370 euros a 300 euros mensuals en el període comprès entre el 15 de novembre i el 15 de maig.