Quantcast

El diccionari de les telecomunicacions del TERMCAT ja es pot consultar en línia

Amb la voluntat de difondre la terminologia catalana de l'àmbit de les telecomunicacions, el Centre de Terminologia de la Llengua Catalana (TERMCAT), amb el suport del Govern d'Andorra, en publica un diccionari en línia de més de 3.600 termes en català, amb els equivalents en castellà, anglès i francès. El diccionari de les telecomunicacions és una obra elaborada per la Universitat Politècnica de Catalunya, el TERMCAT i Enciclopèdia Catalana, amb la col·laboració de nombrosos especialistes de l'àmbit, que es va publicar inicialment l'any 2007 en format paper amb el suport del Govern d'Andorra.

Aquesta edició és la versió en línia de l'obra original, que permetrà des d'ara accedir més fàcilment a aquest cabal terminològic d'interès actual. Inclou termes vinculats al tractament de la informació, a la tecnologia de telecomunicació, a la tecnologia electrònica, als sistemes i serveis de telecomunicació i a la telemàtica. En són exemples termes com ara aliàsing ('aliasing'), testimoni ('token'), còdec ('codec'), encaminador ('router'), fuita espectral ('smearing'), memòria cau ('cache memory'), servidor intermediari ('proxy') i tallafoc ('firewall').

Aquest títol forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del TERMCAT, que aplega més de cent títols dedicats als més diversos camps d'especialitat.
  

Comentarios de Facebook