Quantcast

Els Banders incrementen els controls sobre pesca, caça i gossos

El Cos de Banders va dur a terme l'any passat més controls de caça i pesca i més actuacions en relació als gossos de raça potencialment perillosa que van derivar en un major volum d'atestats. El director del cos, Miquel Rossell, ha destacat que aquest increment de les actuacions van lligades al fet que es van fer “més batudes”.

D'aquesta manera, els controls de caça creixen un 50%, mentre que els de pesca ho fan un 32%. Pel que fa als atestats, en caça es va passar dels 6 del 2015 als 13 del 2016 i en pesca, de 8 a 12 infractors que van suposar 40 sancions. Quant als gossos perillosos, els atestats passen de 10 a 25. En aquest darrer cas, Rossell ha posat en relleu que es farà “pressió” perquè la normativa sobre aquests animals es compleixi, especialment en zones urbanes o en llocs pròxims a escoles.

El cos ha posat en marxa el 2016 un nou equip nivometeo i de cara al 2017 alguns dels objectius són posar en marxa un aplicatiu per millorar la recollida de dades sobre flora i fauna o continuar amb la sensibilització sobre la normativa en caça, pesca, gossos i focs.

Comentarios de Facebook