Compartir

Tret de sortida de les projeccions de la cinquena edició del Festival de joves creadors Ull-Nu, aquest divendres al vespre al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. El passi dels curtmetratges, dividits en blocs de cinc treballs, s'allargarà fins aquest dissabte a la nit, abans que es donin a conèixer els guanyadors en un acte a les 22.30 hores. Com cada any, es comptabilitzaran tant les votacions del jurat -amb Dani de la Orden al capdavant- com del públic, que com a novetat podrà enguany votar en línia.

Entre els 30 treballs seleccionats, la majoria provenen de creadors catalans, tot i que també n'hi ha set del sud de França, tres del País Basc, un de Navarra i dos d'Andorra, tots dos en la categoria videoart.

El responsable de comunicació del Festival, Jonathan Fernàndez, ha valorat molt positivament el desenvolupament de les activitats prèvies que s'han fet al llarg de la setmana. Una cinquantena de persones van participar a l'Aquacine, la projecció de la pel·lícula 'Tiburón' a la llacuna central de Caldea. Fernàndez ha assegurat que l'activitat, una de les novetats d'aquesta edició, ha tingut molt bona acollida i que molta gent ja els ha expressat el seu desig que es repeteixi l'experiència o, fins i tot, que se n'organitzi un cicle.

D'altra banda, una quarantena de persones van participar en la xerrada sobre el programa 'Salvados', mentre que el Teatre Comunal va quedar pràcticament ple per la projecció de la pel·lícula 'La propera pell', cosa que ha sorprès tant a l'organització del festival com als responsables del Cineclub Les Valls. Per tot plegat, Fernàndez s'ha mostrat convençut que se superaran els 1.000 assistents que globalment es van registrar durant l'edició passada al llarg de totes les activitats programades.