Quantcast

25 escultures de neu al concurs del Pas de la Casa

Són 25 blocs de neu compactada que es convertiran en les properes hores en 25 escultures. 13 fetes per professionals i 12 fetes per estudiants de diferents escoles d'art d'arreu. Aquest divendres al migdia ha tingut lloc l'inici del concurs d'escultures de neu al Pas de la Casa. Segons la cònsol menor d'Encamp, Esther París, el concurs i aquesta modalitat artística es vincula i lliga perfectament amb “la filosofia del Pas de la Casa”. 

El coordinador del concurs, Àlex Arnó, destaca que cada equip està format per dos artistes que treballen a partir d'un tema obert les seves escultures. Enguany, el motiu són els somnis en el transcurs dels moviments artístics del segle XX. Una de les novetats d'enguany, tal i com apunta Arnó, és que per primera vegada hi ha més professionals que estudiants. En total són 13 professionals que han començat a treballar les escultures aquest mateix divendres. 

Els artistes són provinents d'Anglaterra, Vigo, Barcelona, València, Alacant i també del país, amb la representació dels equips d'Emma Regada i Sabina Vilagut, amb l'obra 'Vòrtex', i Xavi Casals i Arnau Orobitg, amb 'Prosperitat'. Sis equips han quedat fora del concurs per la impossibilitat d'ampliar l'espai escultòric. Els candidats envien les seves propostes a l'organització, que fa una selecció dels treballs. En el cas dels estudiants, han tingut un any per preparar-se el projecte que executaran a partir de demà. 

El concurs es fa des de meitat dels anys 90, i en fa quatre que el responsable de la convocatòria és el Comú. La falta de neu va fer impossible la convocatòria de l'edició de l'any passat. Els treballs es podran veure dies després de l'atorgament de premis. El procés de creació és altament complex, on es pot observar l'evolució del bloc de neu i la diferència de treballar amb un material tan especial com la neu. En aquest cas, les eines han d'inventar-se segons el tipus d'obra, les formes o l'estat de la neu. 

Comentarios de Facebook