Compartir

Conxita Marsol ha reconegut aquest divendres al matí que li era difícil fer una valoració sobre el que ha succeït amb els excònsols de Sant Julià, i s'ha limitat a expressar la seva confiança en les decisions judicials i a recordar la presumpció d'innocència dels detinguts. “Jo faig plena confiança, com sempre he fet, a la justícia d'Andorra, i estic segura que esbrinarà i prendrà les decisions que s'hagin de prendre, que haurem de respectar com correspon”, ha manifestat.

D'altra banda, els tres detinguts han passat la nit en dependències policials i estan pendents de passar a disposició judicial, moment en el qual la batlle Maria Àngels Moreno haurà de decidir si els deixa en llibertat amb algun tipus de fiança o en decreta la presó preventiva.

A més, segons fonts properes al cas, aquest divendres s'ha citat a declarar com a testimoni el cap de comptabilitat del Comú. Les mateixes fonts també han apuntat que durant la investigació s'haurien trobat diferents factures falses que suposadament haurien fet alguns empresaris i comerciants de la parròquia a instàncies dels excònsols, per tal que poguessin justificar les despeses fetes amb les targetes de crèdit de la corporació. Per aquest motiu, se'ls acusa d'un presumpte delicte de falsificació documental.

La notícia de la detenció dels dos exmandataris ha estat un cop dur per a la classe política del país, segons han expressat algunes fonts consultades, que lamenten que la ciutadania els pugui posar a tots en el mateix sac. De fet, es tracta de la primera vegada que al Principat es detenen càrrecs electes acusats d'un delicte de corrupció. Amb tot, cal recordar que als anys noranta es va condemnar l'exdirector de la CASS, Antoni Ubach, per haver malversat fons de la seguretat social.