Compartir

Montserrat Gil, Manel Torrentallé i Josep Maria Altimir han passat la nit als calabossos de la Policia, després de ser detinguts ahir per uns suposats delictes de malversació de diners públics i falsedat documental.

Els excònsols de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil i Manel Torrentallé i l'interventor del Comú, Josep Maria Altimir, han passat la nit als calabossos de la Policia, després de ser detinguts ahir per uns suposats delictes de malversació de diners públics i falsedat documental. Les diligències policials segueixen obertes i sembla que els agents estarien comprovant la veracitat d'alguns tiquets i factures que els excònsols haurien entregat per justificar determinats pagaments amb les targetes de crèdit del Comú.

A banda, també s'haurien realitzat escorcolls als domicilis dels cònsols per buscar-hi documentació. Un cop acabades aquestes diligències, s'haurà de decidir si passen a disposició judicial i aleshores la Batllia haurà de determinar si els deixa en llibertat o en decreta presó provisional. Tot fa preveure, però, que la fiscalia esgotarà les 48 hores de què disposa abans de posar als tres detinguts a disposició judicial.

Pel que fa a les reaccions, ahir mateix des de Vitòria, on va assistir al partit del MoraBanc, el cap de Govern Toni Martí va destacar que cal deixar treballar a la justícia, ja que Andorra és un estat de dret. En declaracions a RTVA va afegir això.

Mentrestant, ahir a última hora de la tarda es va conèixer la reacció d'Unió Laurediana, el partit on militaven Gil i Torrentallé mentre van ser cònsols. En un comunicat de premsa signat pel seu president, Carles Verdaguer va demanar la màxima celeritat en les diligències, per tal que la Justícia es pugui pronunciar amb total independència. També va remarcar la necessitat i la importància de respectar el dret a la presumpció d'innocència, i va insistir en què cal mantenir tot el respecte per les actuacions judicials que, hipotèticament, es puguin dur a terme.