Quantcast

La psicooncòloga Estapé recomana a la gent gran atendre els símptomes que podrien ser inici d'una malaltia

El càncer i la gent gran ha estat aquest dimarts a la tarda el tema central d'una nova conferència impartida per la psicòloga i psicooncòloga, Tania Estapé, a L'espai de la Fundació Crèdit Andorrà, en el marc del programa 'Envelliment saludable'. Més d'una quarantena de persones s'han interessat pel tema, ja que segons Estapé, “és una població on el càncer augmenta de forma exponencial i com a paradoxa, estan menys informats i tenen creences més errònies i pessimistes de la malaltia”.

Amb la col·laboració del grup Alba i la Federació de la gent gran d'Andorra, la xerrada ha intentat desmuntar el mite de la vellesa com a etapa final de la vida en què no cal cuidar-se. Estapé ha destacat que són una població que igualment pot superar un càncer o millorar la qualitat de vida, però malauradament arriben més tard al metge perquè ja no donen importància a la salut. Per tant, ha recomanat a la gent gran atendre els símptomes que podrien ser inici d'una malaltia, en lloc d'atribuir-ho a l'edat.

Finalment, ha destacat que tot i que els casos de càncer en la gent jove s'escolten més, és una malaltia de gent gran, i “si tots visquéssim cent anys, tots tindríem alguna cèl·lula que es reproduiria”.

Comentarios de Facebook