Compartir

La nevada de les darreres hores, i sobretot el fort vent, han tornat a provocar problemes a la xarxa viària del país. Aquestes complicacions han obligat a tallar aquest diumenge a la tarda el port d'Envalira i l'accés a Arcalís, mentre que França ha restringit l'accés a vehicles de menys de 19 tones.

Tot i que l'accés al país veí no s'ha tancat, el cap d'àrea de gestió d'emergències d'Andorra, Cristian Pons, ha explicat que, previsiblement, al llarg del matí s'hauran d'anar fent petits talls.

D'altra banda, aquesta matinada i matí s'han hagut de fer petits talls de circulació a Soldeu i Arinsal, per tal de fer-hi tirs d'allau. En el cas d'Arinsal, però, només ha afectat l'accés a l'estació.

La nevada ha deixat uns 40 centímetres al port d'Envalira. Aquest no és un gruix gaire elevat, i els principals problemes s'han produït per les congestes que ha creat el fort vent.

Ràfegues de vent fins a 200 Km/h

El Pas de la Casa ha registrat les darreres hores ràfegues de vent de fins a 200 km/h. Protecció civil manté l'alerta pel temporal i segueix l'evolució de la situació. El cap d'àrea de Protecció civil i gestió d'emergències, Cristian Pons, ha informat aquest dilluns al matí en directe a l'Ara i Aquí d'RNA que els vents violents poden continuar fins a les 17h-18h a les zones nord del país.

Recomanació: informar-se abans de sortir de casa

S'han fet tirs preventius d'allaus entre les 5 i les 7 del matí a Soldeu, la zona de les Fonts a Arinsal i l'accés a Arcalís. Cristian Pons assegura que ha nevat més del que estava previst amb fins a 40 centímetres acumulats al Pas de la Casa. Afirma que “la situació continua sent complicada” i recomana a la ciutadania mantenir-se informada de la situació a través dels mitjans de comunicació, Mobilitat i la previsió meteorològica abans de qualsevol desplaçament.

El malestar de “tanta neu”

D'altra banda, algunes fonts han informat d'un cert malestar pel retard en la neteja de les carreteres degut a que no es volen pagar hores de més als treballadors de les màquines llevaneus. Això provoca el caos en alguns accessos, com ara el del Pas de la Casa