Quantcast

Dia mundial contra el càncer: “Nosaltres podem, jo puc”

Com cada any, aquest dia promogut per l'Organització Mundial de la Salut, el Centre Internacional de Investigacions sobre el Càncer i la Unió Internacional contra el Càncer, vol sensibilitzar la població per tal de reduir un 40% la incidència d'aquesta malaltia si evitem el tabac, fem exercici regular i mengem saludable.

El lema d'aquest any “Nosaltres podem, jo puc”, busca impulsar la lluita global contra aquesta malaltia, conscienciant la població i pressionant els governs.

AGAFEM LA PAELLA PEL MÀNEC!

Per celebrar la Jornada Mundial de Lluita contra el Càncer al Principat, l'activitat que proposa l'Associació Andorrana contra el Càncer, és un taller pràctic sobre consells de cuina durant els tractaments de càncer.

'Agafa la paella pel mànec' és el títol d'aquesta proposta que tindrà lloc dissabte 4 de febrer a la sala d'actes del Comú d'Escaldes-Engordany. Des de dimarts passat estaven exhaurides les inscripcions a aquest taller culinari, limitat a 60 places, tot i que la organització anima encara tothom a participar en la xerrada prèvia.

La jornada d'enguany compta amb un convidat a taula d'excepció, la Fundació Alícia, un centre de recerca en cuina que, juntament amb l'Institut Català d'Oncologia va elaborar una guia de menjar durant el tractament del càncer. Seguint el fil conductor d'aquest manual, la directora de l'àrea de Salut i Hàbits Alimentaris de la Fundació, Elena Roura, impartirà, juntament amb un dels xefs que va tenir el Bulli durant 17 anys, Marc Puig-Pey, un taller teòric i pràctic amb consells sobre l'alimentació durant el tractament del càncer.

En paraules d'Elena Roura, “la radioteràpia, la cirurgia… són tractaments agressius que canvien el sistema digestiu de les persones que els reben: pèrdua de gana, restrenyiment, llagues a la boca i tot un seguit d'efectes secundaris que l'alimentació, per si sola, no cura, però sí que ben planificada pot ajudar a alleujar aquests efectes i tenir un nivell nutritiu òptim perquè els tractaments puguin ser efectius”. L'objectiu del taller és, doncs, posar a disposició dels malalts oncològics i de la ciutadania, una base nutricional i alimentària per preparar el cos i el sistema digestiu per als tractaments.

Llegir més…

Comentarios de Facebook