Quantcast

Segona reunió de la Taula de Treball

La Taula Transversal de Treball ha celebrat aquest divendres a la tarda una nova reunió cap al consens del text definitiu per a l'elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat. El 21 d'octubre 2016, es va convocar a totes les associacions que representen els col·lectius considerats vulnerables (dones, infants i jovent, gent gran, persones amb discapacitat, immigrants i el col·lectiu LGTBIQ) per explicar la participació com a entitats cíviques en el procés d'elaboració del Llibre Blanc de la Igualtat. Posteriorment a aquesta primera convocatòria, l'11 de novembre es va constituir la Taula Transversal de Treball amb la designació dels representants de les associacions en relació als col·lectius esmentats.

En la seva primera reunió, es va fer una radiografia de la situació de la igualtat tant a nivell nacional com des de la perspectiva de la pròpia entitat. Com a activitats públiques el Govern i el Consell General van ha organitzat l'11 de novembre la conferència 'La Igualtat pel bé comú', impartida per Maria del Mar Serna Calvo, exconsellera de Treball de la Generalitat de Catalunya i vicepresidenta i sòcia fundadora de l'Associació de dones jutges d'Espanya; i per Xavier Torrens Llambrich, sociòleg, politòleg i professor de ciència política de la Universitat de Barcelona.

La reunió ha agrupat unes 20 persones en representació de les diferents associacions que constitueixen la Taula Transversal de Treball, juntament amb els membres de l'Oficina Tècnica: l'assessora externa, Mònica Geronès; la cap d'àrea de Polítiques d'Igualtat del Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior, Mireia Porras; i la jurista de la mateixa àrea, Cristina Fernández. 

Comentarios de Facebook