Compartir

Un grup d'experts relacionats amb l'entorn digital han destacat el desconeixement i la poca formació dels agents implicats en la resolució de casos que guarden relació amb la ciberseguretat. Aquestes afirmacions han tingut lloc durant la celebració del Conand, el primer congrés per promoure l'intercanvi de coneixement en matèria de ciberseguretat, que ha comptat amb la participació d'unes 300 persones.

La primera ponència ha estat a càrrec de l'advocada penalista especialista en delictes tecnològics Ruth Sala i la perit judicial Selva Orejón, i la segona a càrrec del fiscal delegat de criminalitat informàtica Roberto Valverde, i ambdues s'han centrat en el vessant legal de la ciberseguretat.

La primera jornada ha estat inaugurada pel ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, que ha volgut destacar els avenços que ha fet Andorra amb la signatura i ratificació del Conveni contra la Ciberdelinqüència del Consell d'Europa, i el protocol addicional al conveni relatiu a la penalització d'actes racistes o xenòfobs comesos utilitzant sistemes informàtics. També ha intervingut el director general d'Andorra Telecom, Jordi Nadal, que tot i destacar la seguretat que hi ha al país, l'ha comparat amb un dels barris més perillosos d'una gran ciutat a nivell de ciberseguretat.