Compartir

La dona d'Higini Cierco, Carme Martínez, ha rebutjat la pena d'un mes d'arrest domiciliari que li havia proposat la batlle per l'afer dels whatsapps. Martínez ha estat jutjada aquest dijous a través de la modalitat de judici ràpid pels missatges de WhatsApp que va enviar al cap de Govern, Toni Martí, i al ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. A través d'aquests whatsapps hauria intentat demanar una solució per l'afer BPA i evitar que el seu marit hagués de declarar a la Batllia a l'estiu.

Saboya i Martí, però, van interpretar els missatges com a amenaces, ja que en un d'ells deia al titular d'Exteriors que estava a la llista i que era un mentider. Per tot plegat, la batlle ha considerat que ha comès un delicte menor de tràfic d'influències i un delicte menor d'amenaces a Gilbert Saboya i, a banda de proposar-li una pena d'un mes d'arrest domiciliari condicional, ha demanat el pagament d'un euro simbòlic a Saboya, per considerar no provat el dany moral produït.

Com dèiem, però, Martínez no ha acceptat la pena imposada en considerar que els missatges no constituïen cap delicte. Ara, doncs, la batlle haurà de continuar la instrucció i el cas podria arribar a judici al Tribunal de Corts.

La pena proposada en l'ordenança penal era inferior als sis mesos de presó condicional que demanava la fiscalia i als 12.000 euros que ha demanat el Govern pel perjudici moral. En aquest sentit, l'advocat del Govern, Manuel Pujadas, ha explicat que els diners que es puguin obtenir del cas en concepte d'indemnització es destinaran a una ONG.