Compartir

Més d'un centenar de persones han assistit aquest dijous a la nit a la projecció del documental 'Solo BASE (From Climbing to Jumbing)', dirigit per Xavier Coll i que narra l'experiència de dos escaladors, David Fusté i Turko Ortiz, els quals conjuguen aquesta gran passió amb el paracaigudisme i salt base. El documental mostra com ajunten les dues disciplines a través d'imatges espectaculars i amb gran descàrrega d'adrenalina, ja que se'ls pot veure fent el salt base al buit, pràcticament amb un pla en primera persona.

El propi David Fusté ha assistit a la projecció del documental que protagonitza, a l'Auditori Nacional d'Andorra. Ha explicat que ell era un escalador apassionat però que poc a poc s'ha anat decantant pel paracaigudisme. Ell és el primer sorprès amb aquest canvi d'afició, ha reconegut.

L'acte s'emmarca en el Cicle de Cinema de Muntanya i de Viatges, que s'organitza conjuntament entre els comuns de la Massana i d'Ordino, i que va donar el tret de sortida el passat 1 de febrer al teatre de Les Fontetes, amb el documental sobre el fotògraf de curses de muntanya Jordi Saragossa. La propera cita serà també a Les Fontetes, el 15 de febrer, amb 'Viatge a la terra dels inuit', de Francesc Bailón.

Es tracta de la novena edició d'aquest cicle i aquest any, per primera vegada, compta amb la col·laboració de la Mostra Picurt de Cinema de Muntanya dels Pirineus. L'objectiu d'aquesta unió és convertir aquest esdeveniment en un festival de referència als Pirineus.