Compartir

Andorra i Brussel·les analitzaran durant els pròxims dies la proposta que Andorra ha lliurat al SEAE en la qual es demana que es reprenguin els continguts de l'Acord Duaner dins l'acord d'associació, d'acord amb el compromís del ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, davant els assistents a la reunió amb el representants de la UE del passat 7 de desembre.

Les dues delegacions també abordaran l'anàlisi sectorial dels capítols relatius als productes agrícoles del sistema harmonitzat per poder efectuar una proposta en futures reunions.

Tal com va explicar el ministre d'Afers Exteriors fa unes setmanes, la proposta presentada per Andorra ha de servir per negociar una solució específica al sector del tabac, i en contrapartida Andorra ha acceptat modernitzar els continguts de l'Acord Duaner tenint en compte el nou model institucional, així com separar del tabac la resta de productes agrícoles per analitzar si es poden posar en unió duanera. Tots dos aspectes seran objecte d'anàlisi durant les reunions d'aquesta setmana.