Quantcast

El govern qüestiona la creació de l'Acadèmia del Cinema al Principat

Segons la ministra de cultura, Olga Gelabert, no és prioritari en l'actualitat la creació d'una Acadèmia Andorrana del Cinema que, d'altra banda, ja té responsable, el director i guionista lleidatà, José Pozo. Després de conèixer el projecte i tenir converses amb diferents agents del sector, Gelabert creu que la indústria cinematogràfica a Andorra és encara molt incipient per a la
creació d´una Acadèmia del Cinema que, a banda de cohesionar el sector,
lluitar pels drets del collectiu audiovisual i promocionar la
indústria, preveu la creació d´uns premis i la internacionalització de
les pellícules que puntuïn en andorranitat.

D´altra banda, s´està estudiant si calen eines jurídiques perquè una associació com l´Acadèmia tingui validesa. I és el govern i el parlament qui ha de dotar d'aquestes eines al sector i d'una llei perquè tingui ampara legal. En aquests termes s'ha manifestat la titular de cultura que també ha volgut deixar clar que el govern no té cap tipus d'implicació en una acadèmia que podria presentar-se el proper 10 de febrer.

En l'acte de presentació es faria també el passi privat de la pel.lícula “73 minutos” rodada íntegrament al Principat fa cosa d'un any sota la direcció de Pozo. El film va ser projectat per primera vegada a finals d'octubre al Festival Som Cinema, a Lleida. L'estrena al teatre municipal de l'Escorxador de Lleida va reunir bona part dels protagonistes del film i prop de 200 persones van gaudir en primícia de la projecció.

Comentarios de Facebook