Quantcast

El Govern reafirma la confiança en Cinca arran de l'admisió a tràmit de la querella pel cas Orfund

La querella que s'ha admès a tràmit, presentada per Elpidio Silva Abogados, sosté que Orfund va fer fallida a causa de les presumptes actuacions delictives de Cinca relacionades amb la sostracció de lingots d'or i diamants procedents de Libèria a una empresa B en benefici propi. Els fets haurien passat entre els anys 1997 i 1999.

Jordi Cinca ja va manifestar que les acusacions de Samarra són "totalment falses" i que considerava que la presentació de la querella era un nou episodi per "fustigar el Govern". També va assegurar que l'activitat que va desenvolupar a Orfund era totalment "legítima".

El Govern ha volgut deixar clar que l'admissió a tràmit d’una querella constitueix un tràmit preliminar que té lloc en gairebé la totalitat dels casos i, d’acord amb el Codi de procediment penal, succeeix quan la querella exposa la comissió de possibles delictes i, al mateix temps, es compleixen els requisits formals que estableix l’article 39 de la norma esmentada.

A més, des del Govern s'ha assegurat que el fet que la querella s’admeti a tràmit "no significa en cap cas que hi hagi indicis de delicte, i encara menys que el ministre serà jutjat pel fets objecte de la querella". Això només s’esdevindria, segons indica l'Executiu, si es dictés un aute de processament, un cop s’haguessin intruït les diligències prèvies escaients i després d’haver pres declaració al ministre, "la qual cosa ni tan sols ha tingut lloc encara".

Per tot plegat, el Govern ha lamentat la interpretació "errònia i esbiaixada" que determinats mitjans fan de la qüestió i ha reafirmat la seva confiança en què les acusacions contingudes en la querella "estan absolutament mancades de fonament", tal i com –a parer de l’Executiu- "es demostrarà al llarg de les properes setmanes". 

Comentarios de Facebook