Quantcast

La Biblioteca Pública gaudeix de bona salut

La mitjana de visites mensuals a la Biblioteca Pública del Govern ha estat de 2.443 persones, i els mesos de més afluència han estat octubre i novembre, mentre que juliol i agost són els mesos que menys gent hi va, segons les dades del 2016. També cal destacar les consultes per Internet, ja que han augmentat un 5,2% respecte a l'any anterior, passant de les 4.696 a les 4.941.

Cal destacar que entre els quatre llibres més demanats en català hi ha dues novel·les de l'escriptor andorrà Albert Villaró, mentre que en castellà ha estat 'La chica del tren', de Paula Hawkins, i en francès 'On regrettera plus tard', d'Agnès Ledig.

Alhora, s'han hagut de donar de baixa 1.592 documents per mal estat o perquè el contingut havia quedat obsolet. No obstant això, s'han incorporat a la col·lecció 1.955 exemplars que s'han comprat, reposat o rebut en donació, dividits entre suports audiovisuals i llibres. Cal destacar sobretot les 720 donacions.

Les activitats organitzades per la biblioteca també han tingut molt bona acceptació i han registrat una participació total de 1.026 persones, un 22% més que l'any anterior.

Pel que fa al préstec interbibliotecari, la Biblioteca Pública va rebre l'any passat 1.231 documents des d'altres biblioteques del país. Des de l'any 2010, les biblioteques d'Andorra ofereixen per als seus lectors un servei de préstec amb les biblioteques de Catalunya, a més de l'intercanvi entre les biblioteques del Principat que ja existia. D'aquesta manera, els usuaris tenen a l'abast els llibres que desitgin de manera gratuïta i amb quinze dies de marge. El 2016 s'han fet 235 demandes de llibres a les biblioteques catalanes.

Comentarios de Facebook