Quantcast

Entrega de premis del concurs d'iniciatives ambientals

L'onzena edició del concurs d'iniciatives ambientals ha premiat, aquest dijous en un acte celebrat a la sala d'actes del comú d'Escaldes-Engordany, els projectes del restaurant La Vita è Vegan, 'De l'hort a taula' i 'Tocats de l'ala'. De les nou propostes presentades, quatre han estat en la categoria empresaris, entre les que el jurat ha premiat amb 1.500 euros Meritxell Rodríguez, del restaurant vegà La Vita è Vegan, de la parròquia escaldenca, per una iniciativa orientada al consum responsable i a la sensibilització ambiental.

El segon premi de la categoria, de 800 euros, ha estat per la iniciativa 'BusNet', de Viatges Soldevila, pel projecte de mobilitat elèctrica com a eina per a un turisme més sostenible a la Vall d'Incles. Pel que fa a la categoria societat civil, el primer premi ha estat per Alba Reguant, Cristina Pérez i la ludoscola d'Ordino pel projecte 'De l'hort a taula', sobre alimentació o agricultura sostenible amb infants i joves de la parròquia. El segon guardó, de 800 euros, per 'Biodiversitat faunística a Andorra a través de la imatge', un projecte de comunicació i educació ambiental a través de la fotografia, de Jordi Tena.

La darrera categoria, escolars, ha guardonat la iniciativa 'Tocats de l'ala', un projecte interdisciplinari i intergeneracional basat en l'ornitologia i compartit entre les aules obertes de les Escoles Andorranes de Segona Ensenyança d'Encamp, Ordino i Santa Coloma. El segon premi en aquesta categoria ha estat per l'Aula Taller de la Massana i el seu projecte educatiu 'Solidaris', dedicat a la restauració́ de mobles a l'escola amb finalitats benèfiques i la sensibilització́ envers la prevenció́ de residus.

Les autoritats presents a l'acte han destacat la importància del concurs per fomentar els hàbits saludables i sostenibles. La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, ha felicitat els concursants i ha encoratjat els ciutadans a participar en la propera edició del concurs. El conseller de Medi Ambient del comú d'Escaldes-Engordany, Didier Aleix, ha ressaltat que “mica en mica es va millorant però encara falta molta pedagogia, que l'hem de donar tant les institucions com la població perquè molt sovint vivim d'esquena al medi ambient”. “És un concurs molt consolidat, que a més dona visibilitat a les iniciatives que sorgeixen de la ciutadania, de les empreses i de les escoles, en comptes de les institucions”, ha conclòs el responsable del Centre Andorra Sostenible, Javier Gómez.

Comentarios de Facebook