Quantcast

Cultura impulsa l'ús del català en la restauració

Els resultats de la darrera enquesta impulsada pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports revelava un augment “considerable” de l'ús del català en els entorns analitzats, però en l'àmbit de la restauració, tot i haver augmentat l'atenció al client en l'idioma oficial, continuava sent de les més baixes de l'enquesta. La campanya, 'Per començar, en català', presentada aquest dimarts, pretén revertir aquesta situació que es dona a restaurants i bars del Principat.

“En un país com Andorra el més lògic és que el primer contacte amb el client sigui amb l'idioma oficial, aquest és l'objectiu principal de la campanya, i és l'objectiu que volem compartir amb tots els empresaris del sector de la restauració”, ha destacat la ministra, qui ha fet una crida a tots els empresaris del país perquè “ajudin a donar força a la campanya”.

Aquest dimecres es començaran a repartir entre els establiments uns lots que ha preparat l'Àrea de Política Lingüística, que consisteixen en unes estovalles que tenen imprès el lema de la campanya, 'Per començar, en català', i se'n repartiran 200 a cadascun dels 928 establiments del país. Els lots també inclouen un parell de cartells que els empresaris hauran de penjar en un lloc visible. Des del Departament demanen “un esforç de col·laboració” als responsables de bars i restaurants per donar visibilitat a la campanya.

“Esperem que tant els restauradors com els clients del país mantinguin converses en català”, ha explicat el responsable de Política Lingüística, Joan Sans, qui ha afegit que la campanya, que durarà aproximadament un mes i que té un pressupost de 16.000 euros, s'iniciarà la setmana vinent.

Comentarios de Facebook