Quantcast

Cinema, tallers, demostracions i danses per celebrar l'Any Nou xinès

El Ministeri d’Afers Exteriors i l’Ambaixada de la República Popular de Xina a Madrid, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura, Joventut i Esports organitza des d'aquest dimarts fins dissabte un seguit d'activitats culturals, gratuïtes i obertes a tots els públics, per tal de celebrar l'Any Nou xinès.

De dimarts a dijous tindrà lloc a illa Carlemany, a les 20 hores, un cicle de cinema xinès. Així, aquest dimarts es projectarà la pel·lícula 'Coming Home' de Zhang Yimou, que explica la hisòria de Lu i Feng, una parella devota obligada a separar-se quan Lu és arrestat i enviat a un camp de treball com a presoner polític durant la Revolució Cultural. Finalment, Lu torna a casa per retrobar-se amb la seva estimada esposa, que no el reconeixerà. Dimecres es podrà veure 'Brotherhood of Blades', de Lu Yang, que narra com durant els últims anys de la dinastia Ming, tres guerrers d’elit de la guarda de palau són reclutats per trobar i matar Wei Zhongxian, un fugitiu corrupte, i els seus seguidors. Però un error desvela la veritat que oculten els tres homes i provoca una cadena de secrets, conspiracions i conseqüències fatals. El cicle s'acaba dijous, amb la pel·lícula 'Blind Massage', de Lou Ye, un film dramàtic que explica la vida quotidiana, les alegries, les desgràcies i els amors dels treballadors d’un centre de massatges de Nanjing. Tots comparteixen el mateix destí: són massatgistes i són cecs. 
  
Per al divendres està programat el Concert de l'Any Nou xinès, a càrrec de l'Orquestra Folklòrica Sounds of China, dirigida per Ma Jiuyue. El concert tindrà lloc al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, a les 21.30 hores, amb entrada gratuïta, encara que cal recollir la invitació a www.cultura.ad. L'endemà dissabte, el Centre Comercial illa Carlemany acollirà d'11.30 a 14 hores i de 16 a 18.30 hores diferents tallers aptes per a infants i adults de cal·ligrafia, papercut i cerimònia del te, a més de demostracions de wushu i de balls i danses xineses. Els impartiran professors i personal de l’Aula Confuci d'Andorra i de l'Institut Confuci de Barcelona.

Finalment, el mateix dissabte tindrà lloc la dansa de dracs i lleons a les 18 i a les 19.30 hores, a càrrec de l’Escola Kongzi, la Federació Andorrana de Wushu i la Fundació Educativa Xinesa de Barcelona. Hi haurà un recorregut des de la plaça Coprínceps fins a illa Carlemany.

Comentarios de Facebook