Compartir

Des de les 6 hores d'aquest matí de dissabte s'ha restablert la circulació de l'accés a França, des del túnel de Pimorent fins al Pas de la Casa. També s'ha obert el trànsit, que divendres romania tancat, a la carretera d'Arcalís, a partir de Sorteny. Hores d'ara són necessaris equipaments especials a la CG-4 a partir d'Erts, a la CG-3 a l'alçada d'Ordino i a la CG-2, a partir de Canillo. Per travessar el port d'Envalira també són necessaris equipaments especials per als vehicles. Es manté la restricció de vehicles de més de 19 tones per accedir a França.

El director de Protecció Civil, Francesc Areny, ha explicat que “aquest dissabte a la tarda es preveu que les precipitacions i el vent augmentin bastant, i segons les previsions, això s'allargarà fins dilluns”. Areny també ha destacat que aquest dissabte a la tarda s'elevarà el risc d'allaus fins al nivell 4. Les previsions auguren un increment de la inestabilitat atmosfèrica fins dilluns. El tancament dels accessos respon a la baixa visibilitat del terreny i la dificultat que pateixen les màquines llevaneus a l'hora d'actuar.

Fins a un metre de neu fins dilluns
El director de Protecció Civil ha explicat que, entre dissabte i dilluns, s'espera que s'acumulin entre 80 i 100 centímetres més a les cotes altes i entre 20 i 30 centímetres més a les cotes més baixes. Pel que fa a les temperatures, les previsions apunten a una forta baixada i s'espera que les mínimes arribin als 15 graus negatius per sobre dels 2.000 metres i uns 5 graus negatius per sota dels 1.000 metres. A més, Areny ha explicat que el diumenge la temperatura màxima està previst que no superi els 0 graus centígrads.

Per la seva banda, els vents seran un altre dels factors a tenir en compte durant el cap de setmana, ja que segons les previsions les ventades poden superar els 100 quilòmetres per hora a les crestes de les muntanyes, tot i que, segons Areny aquesta és una xifra habitual al país per aquestes dates.

Malgrat la inestabilitat, Protecció Civil ha confirmat que a hores d'ara no s'ha activat cap alerta pel cap de setmana, malgrat que s'han realitzat diferents avisos. Francesc Areny també ha recalcat que per arribar als llindars d'alerta s'hauria d'arribar a gruixos d'entre 40 i 50 centímetres a cotes baixes i que els vents arribin als 130 quilòmetres per hora.