Compartir

A principis de la setmana passada, concretament el dia 3 de gener, la Policia va rebre la queixa formal per part dels veïns d'un immoble, alertant que hi havia una persona que feia almenys dos dies que dormia a l'habitacle dels comptadors de llum de l'edifici. Una dotació d'agents es va desplaçar fins a l'immoble prop de les 22 hores i va comprovar la presència d'aquest home, no resident de 49 anys, pernoctant a l'habitació dels comptadors. Els agents van demanar-li que s'identifiqués, moment en què, amb una actitud agressiva i violenta, segons ha explicat la mateixa Policia, va intentar lesionar l'abdomen d'un dels agents amb un ganivet que duia a les mans. La reacció policial va evitar que hi hagués ferits, mentre l'home es va seguir resistint a ser controlat. Per tot plegat, va ser detingut com a presumpte autor dels delictes contra la seguretat interior, contra la funció pública i contra la integritat física.

Aquesta detenció forma part de les dotze efectuades durant la setmana passada, del 3 al 8 de gener, pel cos policial. També destaca la del passat 5 de gener de matinada: un home no resident de 29 anys va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte contra la llibertat sexual. Segons han informat fonts policials, es tractaria d'un accés carnal a un familiar, tot i que han afegit que no ha quedat del tot demostrat que aquest no fos consentit per la víctima.

Pel que fa als delictes contra la salut pública, el passat 4 de gener a la frontera del Riu Runer es va detenir un home no resident de 35 anys que pretenia entrar al país amb 2,7 grams de cocaïna. Dos dies més tard, i també a la frontera hispanoandorrana, la Policia va detenir dos homes no residents de 24 i 23 anys, quan entraven al país amb 1,3 grams de cocaïna, 8,8 grams d'haixix i 4 grams de marihuana.

Finalment, el cos va detenir set persones per delictes relacionats amb la seguretat del trànsit. Sis persones van donar positiu en fer-los el control d'alcoholèmia (un d'ells, un motorista, va resultar ferit a la Massana), mentre que un setè, un resident de 21 anys, va ser detingut el dia 6 de matinada com a presumpte autor del delicte de conducció sota l'efecte de les drogues, després de patir un accident amb danys materials i haver donat positiu per consum de cànnabis.