domingo, 9 agosto 2020 5:55

Cinc empreses ja han demanat formar part de la Xarxa d'Empreses Inclusives

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, valora positivament les primeres xifres de la nova estratègia d'inserció de les persones amb discapacitat on segons ha donat a conèixer el Departament de Treball i Ocupació en el transcurs del 2016 s'han pogut intermediar deu contractes entre empreses i persones amb capacitats diferents. Espot ha valorat positivament que a través de la iniciativa del Departament d'Ocupació i Treball “les persones amb discapacitat segueixen el mateix circuit que la resta de persones pel que fa a la inserció laboral, i així ha de ser perquè les persones amb discapacitat no pateixin cap estigmatització i puguin tenir els mateixos serveis que la resta”. En aquest sentit, el ministre ha destacat que “s'estan fent esforços” recordant que des del ministeri d'Educació es treballa en altres àmbits com el de la inclusió escolar.

Espot ha destacat que es troba “molt avançat” el procés d'elaboració d'una certificació i reconeixement a les empreses que optin per la contractació de persones amb discapacitat. Per això, el projecte de creació d'una xarxa d'empreses inclusives “el portarem a terme en els primers mesos de l'any 2017, ho tenim molt enllestit, ja tenim quin serà el logo que reconeixerà aquestes empreses, i quin serà el reconeixement econòmic o no econòmic els podrem donar”.

Tot i així, el Ministre ha reconegut que “hi ha una qüestió fiscal que hem d'acabar d'analitzar amb el ministeri de Finances” perquè a banda del reconeixement d'aquestes empreses per part del Govern “una de les altres possibilitats des del punt de vista econòmic és algun tipus d'exoneració fiscal”. A banda dels beneficis fiscals, que es troben en fase d'estudi, el ministre ha detallat que les empreses podran comptar amb subvencions a través de programes ocupacionals del mateix Departament d'Ocupació i Treball i que fins al moment 5 empreses “voluntàriament, s'han mostrat disposades i interessades a contractar a persones amb discapacitat”.

Artículos similares