domingo, 20 septiembre 2020 1:12

Escaldes aprova la congelació de sous el 2017

La darrera sessió del Consell de Comú d'Escaldes-Engordany va servir per confirmar la congelació de sous dels funcionaris per al 2017, tot i que la cònsol major de la parròquia, Trini Marín, va recalcar que “l'any anterior vam incrementar els salaris entre un 1 i un 2%”. Malgrat l'estancament dels salaris, les despeses de personal, que suposen un 35% del pressupost total de la corporació, s'incrementaran un 0,8%, respecte d'any anterior, atès que l'augment de la cotització patronal del 14,5% al 15,5% ha motivat que la partida dedicada a les despeses de personal s'elevi fins als 9.757.520 milions d'euros.

Aquesta mesura va ser criticada per part de la consellera de la minoria, Cèlia Vendrell, que va manifestar que “tot i l'increment del pressupost, això no es veu reflectit amb les millores de les condicions dels treballadors comunals”. Davant aquestes paraules, Marín va recalcar que durant la sessió també s'havia aprovat la meritació dels triennis, que beneficiaran un total de 40 treballadors. A més, també va confirmar-se una dotació de 45.400 euros destinada a programes de formació del personal de l'administració.

Pel que fa a la política fiscal i preus públics, l'equip comunal va confirmar la congelació del conjunt de preus públics i tributs (impostos i taxes) de cara al 2017.