Quantcast

Els Cierco a les llistes negres de Dow Jones i Thomson Reuters

Els accionistes majoritaris de la Banca Privada d'Andorra, els germans Ramon i Higini Cierco, han tornat a ser inclosos a la llistes que elaboren dos dels observatoris internacionals de risc més coneguts, Dow Jones Risk & Compliance y Thomson Reuters World-Check Data. Segons publica el diari 'Economia Digital' aquest divendres, els germans Cierco tornen a formar part d'aquestes 'llistes negres' arran de l'afer BPA.

El digital apunta que els dos accionistes majoritaris apareixen a la darrera actualització d'aquests llistats, que corresponen al tancament de l'actual exercici. Ramon estaria inscrit el número 620.350 de Dow Jones, i Higini tindria assignat l'expedient 4.793.128. També apareixen a la llista onze executius de BPA i els cosins dels Cierco, Higini i Salvador Clotas, que van ser destacats càrrecs del Partit dels Socialistes de Catalunya durant les darreres dues dècades.

L'aparició en aquests 'directoris negres internacionals' no comporta cap penalització legal. Multinacionals, bancs o fons d'inversió els fan servir per informar-se i per identificar persones involucrades en afers de legalitat dubtosa. De la mateixa manera, formar part d'aquests llistats dificulta, a les persones que hi apareixen, realitzar operacions financeres corrents.

Comentarios de Facebook