Compartir

L'entorn de protecció el Santuari nou i del Santuari vell de Meritxell, a la parròquia de Canillo, així com els criteris que han de regir les intervencions sobre els béns immobles d'interès cultural i el seu entorn seran els primers aprovats amb la modificació de la Llei del 2014 del patrimoni cultural d'Andorra.

La resolució de l'edicte aprovat aquest dijous pel Consell de Ministres estipula la delimitació i justificació de l'entorn de protecció dels monuments Santuari nou i del Santuari vell de Meritxell, a la parròquia de Canillo, que es divideix en dues zones. La primera està constituïda per les finques que delimiten amb aquests monuments dins d'un radi de 20 metres. La segona és una proposta al Comú de Canillo de quins són els criteris arquitectònics i urbanístics que han de regir les intervencions al voltant d'aquests monuments de la parròquia de Canillo.

Aquest entorn de protecció s'ha determinat a través d'un estudi del territori al voltant dels monuments que ha permès fixar les visuals, les característiques i els elements susceptibles de ser preservats, segons informen des del Govern.