Compartir

El Saló de la Infància i de la Joventut d'Andorra arriba a la seva 25a edició, proposant fins a 46 activitats per a nens, nenes i infants, a més dels tallers i els espectacles infantils que tindran lloc a la tarda. Precisament els espectacles infantils, amb màgia, cançons populars i discomòbil entre d'altres, es recuperen aquest any després de la demanda de la ciutadania, tal com ha explicat el conseller de Joventut, Esports i Turisme, Xavier Fernández. A més, i com a principals novetats, destaca un taller de lego amb peces perquè els infants puguin fer construccions, així com inflables espectaculars que s'instal·laran a l'exterior del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, i que se sumaran als que hi haurà a l'interior, a la sala polivalent de la segona planta.

A banda, repeteixen els simuladors, la ludoteca, les activitats a la piscina, els circuits amb vehicles elèctrics i els jocs tradicionals. “Amb un dia un nen no es fa tot el saló”, ha volgut destacar el responsable de l'elaboració i posada en funcionament d'aquest esdeveniment, Àlex Arnó. L'any passat fins a 1.000 infants diaris van passar per Encamp, mentre que entre 300 i 400 pel del Pas de la Casa. L'objectiu és repetir aquestes xifres, sobretot gràcies a la campanya que es farà per captar turistes, ha destacat Arnó.

Precisament Andorra Turisme fa ja tres anys que col·labora amb el Saló. Aquest dilluns, durant la presentació, el gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha assegurat que es tracta d'un esdeveniment “consolidat” que ajuda a crear “valor afegit” a l'oferta d'Andorra. En la mateixa línia s'ha mostrar Fernández, assegurant que és un “saló referent al país” que aporta oci en dies on costa trobar-ne. “El dia 1 de gener som els únics que estem oberts”, ha ressaltat Arnó.

El Saló de la Infància estarà a Encamp del 27 a l'1 de gener, de les 16 a les 21 hores. Del 3 al 5 de gener es traslladarà al Pas de la Casa. El pressupost és de 70.000 euros, tot i que 40.000 l'aporten els patrocinadors.