domingo, 27 septiembre 2020 2:40

El Pare Noel arriba a La Gavernera amb una rua de cotxes antics

Aquest diumenge s'ha celebrat, i ja en van vuit, la cercavila amb una vintena de vehicles de l'Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA), que han passejat pels carrers d'Andorra la Vella, els infants del centre La Gavernera. La rua ha acabat al migdia amb una xocolatada i l'entrega de regals. “Realment és la sortida més agraïda de totes les que fem durant l'any, perquè els socis estan molt contents de venir i col·laborar amb aquesta mica d'aportació de solidària amb la canalla que estan al centre”, ha explicat el president de l'AAVA, Lluís Dejuan.

Des de fa un parell d'anys han incorporat una novetat que, segons explica Dejuan, “és la que fa més il·lusió als nens i nenes”, i que es tracta de fer pujar els infants als cotxes antics per passejar-los pels carrers més cèntrics d'Andorra la Vella. Els regals per als nens i joves del centre són fruit d'una aportació que fan els socis de l'AAVA. A la rua han participat una vintena de cotxes i una seixantena de socis.

L'endemà que es conegués que la xifra rècord de nens i joves que acull La Gavernera, 24, la seva directora, Iolanda Solà, ha insistit que la capacitat del centre “està al límit”, i que es plantegen “separar els infants dels joves”. “La tendència d'aquest 2016 ha estat en augment perquè cada vegada més s'inverteix en fer una política prevenció i diagnòstic i es fan més deteccions de situacions d'infants en situació de risc i de deficiències en nuclis familiars”, ha argumentat Vilà.