Compartir

Efraïm Abel Delgado és un nen d'11 anys que ha emocionat a tothom en viralizarse una foto seva del dia de la seva graduació. I no és per menys. La vida d'Efraïm no ha estat gens fàcil, però a la fi ha aconseguit el seu objectiu.

El menor recorria sis quilòmetres tots els dies, acompanyat del seu avi, per anar a l'escola. A la foto es pot veure al jove al costat del seu avi plorant quan recollia el seu diploma.

Efraïm és el primer de la seva família en acabar els seus estudis i això suposa tot un orgull per a aquesta família pertanyent a una comunitat aborigen de Palma del Indio, província de Chaco (Argentina).

Des de molt petit, Efraïm i la seva germana Celeste s'han criat amb els seus avis, ja que la seva mare va anar a viure a un altre lloc.

Segons explica el seu mestre al diari La Nación, “Efraïm és un noi excel·lent, molt dedicat. No va faltar ni un dia a classe aquest any, i això que ha de caminar sis quilòmetres, tots els dies, per arribar a l'escola”.

Arran de conèixer-se la seva història, són moltes les persones que han volgut ajudar a Efraïm economicament, que l'any vinent estudiarà la secundària en un centre molt més lluny que el d'ara.

“Voldria comprar-li una bicicleta perquè es pugui mobilitzar i anar al col·legi amb més comoditat. La història de vida d'Efraïm em va arribar al cor. El seu exemple és increïble, em sembla un noi adorable”, va dir a La Nación una dona que ja està coordinant la seva donació a través del col·legi.