Compartir

El Govern ha mostrat aquest dimecres la seva “satisfacció” per la gestió del trànsit davant l'arribada massiva de vehicles, amb un increment del 5%, durant els dos pont celebrats a Espanya la setmana passada. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha destacat que el sistema de coordinació entre els serveis de policia i de circulació comunals “ha donat els seus fruits” i que els embussos provocats pels vehicles “han estat molt poc significatius”, tot i arribar a puntes de 13.000 vehicles per la sortida de la frontera del riu Runer.

“Pràcticament no hi ha hagut el nivell d'embussos que havíem tingut en altres ocasions, per exemple, els dies 6, 9 i 10 de desembre, que eren els de més impacte, els embussos han estat molt poc significatius”, ha dit Cinca, qui ha recordat que l'any passat les cues van arribar des de la frontera amb Espanya fins a la rotonda de La Margineda. Cinca ha avançat que la col·laboració entre serveis per gestionar el trànsit “s'anirà activant cada vegada que hi hagi previsions de molta arribada de vehicles i d'aglomeracions a la xarxa viària”.

Adjudicacions per valor de 4,2 milions
El Govern ha presentat aquest dimecres un paquet d'adjudicacions per valor de 4,2 milions d'euros. En l'obra pública s'han adjudicat els treballs d'eixampla i rectificació de la CG3 a l'entrada de Llorts, a Ordino, per un import d'1.591.937,29 euros i un termini d'execució de 40 setmanes. El Govern també ha adjudicat els treballs de les obres de construcció de la 5a fase de la galeria de protecció d'allaus a l'accés a Arcalís, a la zona dels Basers del Corb. És un tram de 142 metres de longitud que preveu la unió de dos conductes de galeries existents mitjançant una estructura de formigó armat, que eviti l'afectació de la CG3 en cas d'allau, dirigint la neu cap al vessant per sota de la carretera. L'import de les obres és d'1,2 milions d'euros, amb un termini d'execució previst de 18 mesos.

El Consell de Ministres ha aprovat l'adjudicació del subministrament i la implantació de cinemòmetres de velocitat mitjana en dos punts de la CG2. Els dos radars de tram se situaran entre el túnel de Ràdio Andorra i la boca est del túnel de les dos Valires, i a la desviació de Sant Julià de Lòria. El seu cost és de 335.000 euros i la previsió és que s'instal·lin en un termini de 24 setmanes.