Compartir

Per tal de revifar el moviment del jovent de la parròquia de Sant Julià, un grup de joves ha creat un agrupament escolta, que serà el primer d'Andorra: l'Agrupament Escolta i Guia Lauredià. El cau on realitzaran les activitats dels caps de setmana està ubicat a l’antic hotel Gloria, a la plaça Major de Sant Julià de Lòria, un espai que els cedeix el Comú, que alhora els dóna suport econòmic i els ajuda en aquest projecte, segons informa el col·lectiu. 

El dia 21 de desembre l'agrupació farà una reunió informativa oberta a tothom on explicaran el projecte i els objectius per a l'any vinent, que es quan començaran a treballar amb els nens. El mateix dia repartiran les inscripcions per fer-se membre del Agrupament. Abans, però, el 17 de desembre a les 17 hores, organitzen un cau al carrer, que consistirà en un seguit d’activitats i dinàmiques relacionades amb la vida escolta. Dins d’aquestes activitats s’ha programat una xocolatada popular, la recaptació de la qual anirà integrament destinada a La Marató de TV3. Per tancar aquest esdeveniment, l’Agrupament Escolta i Guia Lauredià vol acabar ballant la Flashmob de La Marató amb el tema 'Les nits no moren mai', del grup Dr. Prats, i comptarà amb la col·laboració de l’Esbart Laurèdia.
  
L’escoltisme és un moviment educatiu centenari, que va actualitzant-se constantment, adaptant-se a les característiques de la societat actual. Aquesta proposta educativa comença a la infància i segueix a l’edat adulta. Generalment, els nens i nenes poden començar al cau als 6 anys i anar-hi fins als 19, organitzats en diferents grups d’edat que s’anomenen unitats. Després, poden seguir com a caps o desenvolupant altres tipus de voluntariat dins el cau.