jueves, 1 octubre 2020 15:47

La Cursa Sant Silvestre canvia de data per intentar arribar als 900 inscrits

La Cursa Sant Silvestre, una de les més populars d'aquestes dates a Andorra, arriba aquest any a la 24a edició, i s'ha marcat com a gran objectiu augmentar el nombre de participants. Els detalls s'han presentat aquest matí, en una roda de premsa en la qual han pres part el conseller d'Esports, Pere Pràxedes, i el director de Sasectur, Ramon Ibars.

A diferència d'anys anteriors, han explicat, la cursa canvia de data per apropar-se al dia de Sant Silvestre. Tindrà lloc el 30 de desembre i la finalitat és aplegar quants més inscrits millor, ja que cau en divendres. Aquest canvi també facilita que s'hi puguin inscriure corredors de fora del país. En aquest sentit, el conseller ha destacat l'aposta del Comú per activitats solidàries com aquesta que “donen vida i força a la nostra parròquia. El nostre propòsit és fer-la cada any més atractiva i multitudinària”, ha assegurat. Cal destacar que la Sant Silvestre és una cursa solidària: es destinarà el 50% de la recaptació a La Marató de TV3 i l'altre 50% a Càritas Parroquial. També hi ha l'opció d'adquirir el dorsal zero.

Per tot plegat, en aquesta 24a edició s'espera superar la xifra de 600 atletes de l'any passat i assolir-ne entre 800 i 900. Tal com ha explicat Ramon Ibars, “aquest any s'ha fet una aposta clara per la promoció de l'esdeveniment. Per contribuir a animar la gent, el grup Quelcom Andorra ens ha fet un vídeo promocional molt divertit”. 

Com cada any la cursa ofereix tres recorreguts: el baby de 300 metres per a infants fins a 8 anys, el mitjà d'un quilòmetre per a infants i joves de 9 a 16 anys, i el llarg de 3,3 quilòmetres per a atletes a partir dels 17 anys.

Com marca la tradició, tots els participants hauran de córrer amb barret de Pare Noel. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer mitjançant la pàgina web www.santsilvestresantjuliadeloria.com, o bé de forma presencial al Centre Esportiu.