Compartir

Crèdit Andorrà ha estat escollit Banc de l'Any d'Andorra 2016 per la publicació The Banker, del grup Financial Times. És la vuitena vegada que Crèdit Andorrà rep el guardó, que en aquesta edició ha reconegut la trajectòria del banc, el seu lideratge al país i l'activitat duta a terme durant l'any.

Una delegació formada pel president del Consell d'Administració de Crèdit Andorrà, Antoni Pintat; el conseller delegat, Josep Peralba; el director general, Xavier Cornella, i el director de l'àrea de Secretaria General Tècnica, Agustí Garcia, va assistir ahir a l'acte de lliurament de premis a Londres. Varen recollir el guardó el president i el conseller delegat de l'entitat. 

The Banker ha valorat positivament que, en un exercici especialment complex per al sector financer, Crèdit Andorrà ha mantingut la posició de banc de referència al país i unes sòlides magnituds. A més, la publicació britànica ha destacat les iniciatives desenvolupades pel banc encaminades a enfortir la confiança, la transparència i la creació de valor.

Aquestes accions s'han concretat amb nous serveis d'advisory en Wealth Management, una estratègia d'especialització en el servei i una aposta per la transformació digital i l'omnicanalitat.

El reforçament de la plataforma europea de banca privada és un altre dels motius destacats per The Banker a l'hora d'atorgar el guardó. Banque de Patrimoines Privés, entitat financera del Grup amb seu a Luxemburg, ha obert una sucursal a Portugal, operació que ha permès consolidar el projecte europeu de banca privada en tres territoris: Luxemburg i Portugal (Banque de Patrimoines Privés) i Espanya (Banco Alcalá). El Grup compta actualment amb quatre llicències bancàries i té presència a onze països.

Pel que fa al compromís social, The Banker ha valorat la contribució del banc al programa de responsabilitat corporativa, que s'ha concretat en un 3,6% dels beneficis (2,6 milions d'euros) el 2015, bona part canalitzats a través de la Fundació Crèdit Andorrà. Un altre dels aspectes destacats ha estat la implicació del banc amb el teixit empresarial i en la promoció d'activitats encaminades al progrés econòmic i social. 

Els màxims representants de Crèdit Andorrà han agraït als clients la seva confiança i a l'equip humà del Grup el seu esforç. Josep Peralba ha explicat que representa “un reconeixement a la sòlida trajectòria del banc, al compromís de servei al client i de contribució al progrés, al rigor i a la professionalitat de l'entitat”.

Sobre el Grup Financer Crèdit Andorrà
Crèdit Andorrà és el grup financer de referència a Andorra amb un volum de negoci gestionat superior als 16.500 milions d'euros. El Grup ofereix serveis de banca universal a Andorra i de banca privada i gestió d'actius a escala internacional, que es complementen amb altres línies de negoci, com els productes i serveis que ofereix des del Grup Assegurador. En l'actualitat està present a Andorra, Espanya, Luxemburg, Suïssa, Portugal, els EUA, Mèxic, Panamà, Perú, Uruguai i Xile.