domingo, 9 agosto 2020 16:16

El Servei d'Ocupació crearà una borsa de treball i oferirà formació per a assistents personals

A partir de l'any 2017, el Ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior conjuntament amb el Servei d'Ocupació, crearà la figura de l'assistent personal per ajudar persones amb discapacitat a desenvolupar la seva vida quotidiana i sentir-se inclosos en la societat. És per això que es crearà una borsa de treball específica i tots els que vulguin entrar hauran de rebre una formació que inicialment serà comuna per a tots, i després caldrà d'una especialització depenent del grau de dependència de la persona a la qual hagin d'atendre.

Durant sis mesos s'ha posat en marxa una prova pilot amb Kiko Bella i David Bueno, dues persones que necessiten el suport del seu assistent personal, que en aquest cas ha estat Albert Panadero, i s'ha evidenciat la importància d'aquesta figura, segons ha explicat el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. El funcionament d'aquest servei s'ha donat a conèixer en el documental '1+1>2 Vincles que sumen' que s'ha estrenat aquest dimarts a la tarda a la Sala Polivalent del Prat del Roure, davant d'un nombrós públic.

Els protagonistes han assegurat tenir una major llibertat des que compten amb l'ajuda de l'assistent personal, i el consideren una figura necessària. Per la seva banda, Panadero ha explicat que la prova pilot ha estat molt positiva perquè “hem descobert les necessitats que realment existeixen amb gent discapacitada, i hem considerat que l'assistent personal és molt oportú”. A més, ha assegurat sentir-se cada dia molt satisfet amb el seu treball perquè aconsegueix complir objectius a curt termini.

Artículos similares