Compartir

Els Jocs Especial Olympics Reus 2016, que se celebren aquest cap de setmana a la ciutat del Camp de Tarragona, comptaran amb una delegació andorrana de 18 atletes, que han partit en autobús aquest dimecres del Principat. “És una sortida molt important perquè anem a uns jocs internacionals on participen 12 països, 20 delegacions de Catalunya, 20 d'autonomies d'Espanya i 900 atletes”, ha explicat Isaac Benlluch, director esportiu d'Special Olympics Andorra, i mànager d'una delegació que hi porta 10 atletes en la modalitat de bàsquet, i 8 en natació.

Benlluch ha destacat les opcions de medalla dels atletes andorrans: “El més important és gaudir, però la part esportiva i competitiva és molt important per a ells, perquè aspirem a medalla tant en bàsquet, competició en la qual tenim un nivell mitjà, com en natació, que participem en les modalitats de lliure i esquena”. Benlluch confia a “fer podi en natació o bàsquet, i a veure si poden ser els dos”.

L'expedició està formada per una desena d'atletes que competiran en basquetbol i vuit en natació, quatre en la competició masculina, i quatre en la femenina. També s'han desplaçat fins a Reus quatre entrenadors, dos per disciplina, un delegat i una psicòloga. “Tenim entrenaments setmanals en tots els esports, la part física la tenim coberta, i la psicològica també, que és importantíssima, perquè hi va la psicòloga”, ha explicat Benlluch.

La d'aquest cap de setmana és la primera cita important de la temporada per als esportistes andorrans amb discapacitat intel·lectual. La propera serà al març, amb el campionat del món d'esquí, que se celebra a Àustria. I la següent podria ser a Andorra, però Benlluch no ho ha confirmat: “Estem molt motivats i molt il·lusionats amb organitzar una competició aquí, però encara no hi ha res oficial”.