Compartir

L'Andorra Kids Film Festival ha celebrat aquest diumenge l'acte de clausura i s'ha “consolidat” com a esdeveniment cultural que, des d'Andorra, “entra en el mapa internacional de festivals per a nens i nenes”, segons ha explicat el codirector de l'esdeveniment, Jordi Herreros. El Festival, des d'Illa Carlemany, ha ofert 61 projeccions rodades arreu del món, i ha entrat, un cop més a les escoles: 2.800 alumnes han participat en els tallers organitzats.

Un dels objectius del Festival és la seva projecció internacional: “Sempre ha tingut una programació internacional, amb una selecció de curtmetratges de Canes, Berlin, Sant Sebastià… aquesta edició ha comptat amb una seixantena de curtmetratges de més d'una vintena de països”, ha explicat Herreros.

L'altra fita és fer pedagogia cinematogràfica a les escoles. Aquest any ha ofert als centres educatius del país 34 sessions als Cinemes Illa. Una de les novetats d'aquesta tercera edició han estat els tallers 'Escola de Cinema' que, des de setmanes prèvies al Festival, han acostat l'art de fer cinema als més joves. 2.800 nens i nens han participat al Festival a través de les sessions escolars dels centres del país. “És l'edició que més alumnes ha tingut”, ha valorat Herreros, qui espera que el Festival “ajudi a tota una generació de nens i nenes que esperem que siguin consumidors de cinema a la gran pantalla”.

L'edició d'enguany ha barrejat cinema i música, des del dia de la inauguració, en què es va projectar 'El Petit Príncep' acompanyada d'una actuació del Cor Rock d'Encamp Escola Andorrana, fins a la clausura d'aquest diumenge, amb el cine-concert 'Les Joies de l'Animació', en què l'Escola de Rock – Música Moderna d'Andorra la Vella ha creat una banda sonora en directe per a curtmetratges de cinema clàssic d'animació de Disney.