Compartir

L’exposició fotogràfica 'Escaldes-Engordany: dues viles i un terrotori', que es podrà veure al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE) és una oportunitat per aproximar-se al passat, conèixer els protagonistes anònims de la història del país i emocionar-se amb la memòria conservada en una fotografia. Des del CAEE es proposa un relat fotogràfic amb dos protagonistes: Engordany, situada al solà, i vinculada a les activitats agropecuàries, i Escaldes, a l’obaga i amb una història determinada per l’existència d’aigües termals, un dels recursos més significatius de la parròquia d’Escaldes-Engordany.
 
La mostra recorda, en blanc i negre i amb les imatges fetes per diversos pioners de la fotografia, els paisatges naturals i urbans de la parròquia des del principi del segle XX; el caràcter eminentment rural d’Engordany, del qual encara en conserva algun testimoni, i els carrers i les tradicions d’una població que va viure les transformacions d’un país, i com es va omplir d’hotels, comerços i turistes.
 
Paral·lelament, als principals carrers de la part alta de la parròquia també es podrà gaudir d’aquesta exposició, gràcies a les 10 fotografies de Josep Alsina col·locades en suports exteriors que podran observar els vianants. Al CAEE també s’hi podrà veure la pel·lícula 'Territoris de la memòria', editada per l’Arxiu Nacional amb Premsa Andorrana, SA, el 2005. I és que des del Comú es recorda que la mostra també esdevé un homenatge a Josep Alsina i una magnífica ocasió també per celebrar la declaració del fons Josep Alsina Martí com a bé moble d’interès cultural, el 5 d’octubre passat.  
  
L'exposició, que s'inaugurarà aquest dijous a les 20.00 hores i que es podrà veure fins al 28 de gener, aplega noranta imatges des de principis del segle XX fins als anys 70.