Compartir

Passats uns minuts de la una d'aquest divendres al migdia, s'ha activat el sistema de detecció de fums del Comú d'Andorra la Vella. En aquest moment, s'ha procedit al desallotjament de tot el personal administratiu i el públic que es trobava a l'edifici. Diferents dotacions de bombers s'han desplaçat ràpidament a l'indret, mentre agents de la Policia han procedit a assegurar l'entrada del Comú.

L'avís dels detectors procedia del quart pis i una vegada desallotjat l'edifici, els bombers han accedit per a esbrinar l'origen del fum. Fonts de Bombers han confirmat la presència de fum a la quarta planta del Comú, però sense poder determinar el seu origen exacte. Segons les mateixes fonts, l'hipòtesi més probable seria que fruit d'alguna activitat exterior el fum hagués entrat per l'edifici fent activar els sensors de fum. Donada la sensibilitat d'aquests elements antiincendis, el fum que han trobat a la quarta planta hauria estat suficient per activar l'alarma.

Una vegada mesurat el fum i l'absència de contaminants, a falta de pocs minuts per les dues de la tarda, s'ha donat permís al personal del Comú per a reincorporar-se al seu lloc de treball. L'incident coincideix amb un altre viscut també al Comú el mes d'abril passat quan a la planta baixa es va cremar un cable d'un llum de bou. Arran d'aquell incident, el Comú va canviar els llums a tipus LED, de llum freda. 

Es dóna la circumstància que en el moment de l'alarma un grup de familiars i amics es disposava a celebrar un casament al mateix Comú d'Andorra la Vella. En aquell moment es trobaven esperant la núvia, que arribava amb retard. Una vegada els Bombers han avaluat que no hi havia perill i els treballadors s'han reincorporat als seus llocs de feina, la cerimònia encara no havia començat ja que la núvia encara no havia arribat.