Compartir

Els representants dels set territoris que conformen el Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP) s'ha reunit aquest dijous a Bordeus en el marc del XXXIV Consell Plenari de la CTP. Durant la trobada, s'ha abordat l'impuls als projectes transfronterers, la cura del medi ambient a la zona pirinenca i també el full de ruta per als propers anys.

A la trobada hi ha assistit el president del Consell Regional d'Aquitània i actual president de la Comunitat de Treball dels Pirineus, Alain Rousset; el secretari general de l'Organisme Andorrà de Cooperació Transfronterera (OACT), Pere Roquet; el conseller de Vertebració del Territori d'Aragó, José Luis Soro; el director general de Promoció Econòmica, Competència i Regulació de Catalunya, Albert Castellanos; la secretària general d'Acció Exterior d'Euskadi, Marian Elorza; el vicepresident del Consell Regional d'Occitània/Pirineus-Mediterrrània i delegat de Assumptes Europeus, Guillaume Cros, i Uxue Barkos, presidenta de Navarra. Els representants dels territoris de la CTP han signat en el marc d'aquesta jornada la Declaració Comuna de Presidents, amb la qual es comprometen a col·laborar per superar les dificultats i reduir els riscos del territori pirinenc, preservar la seva riquesa natural i cultural i desenvolupar el seu potencial econòmic en l'espai fronterer, tal com informen des de la CTP.

En aquesta trobada també s'ha reflexionat sobre l'estratègia de la CTP, que pretén convertir-se en el full de ruta per a la institució durant els propers anys. A més a més, la regió de Nova-Aquitània ha fet un balanç del seu primer any en la presidència, que ostentarà fins al 2017, i l'Observatori Pirinenc del Canvi Climàtic també ha fet balanç de les accions dutes a terme.